Termekkep Terra2m

TERMÉKNÉV: TERRA EXTERIOR PAINT, HOMLOKZATFESTÉK

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
A TERRA EXTERIOR PAINT kiváló fedőképességű, páraáteresztő kültéri falfesték. Rendelhető fehér és pasztell
színekben az IMAGINE színkártya alapján.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Jó minőségű simított alapvakolatokra, kőporos felületekre, betonra, acryl alapú festett, vagy vakolt felületek átfestésére.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
Az alapfelület teljesen szilárd, por- és szennyeződésmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen.A felület legyen homogén, sérülésmentes, simítással vagy gletteléssel ellátott. Eltérő struktúrájú és nedvszívó különbséggel rendelkező alapfelület esetén javasoljuk a teljes felület simítóhabarccsal, ragasztótapasszal vagy glettel történő átvonását. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a festék nem alkalmazható.

ALAPOZÁS:
Kizárólag a GROUND FIX univerzális mélyalapozó használható a megfelelő tapadás elősegítésére. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására!
Párás, ködös, esős időb en, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5 –+25 °C között legyen. Az alapozót a kötés ideje alatt csapadék nem érheti! A GROUND FIX - UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ-ról részletes információt talál a termék adatlapján.

FELDOLGOZÁS MÓDJA:
Alapozás után legalább 6 óra elteltével kezdjük meg a felhordást, miután meggyőződtünk arról, hogy az alapozó teljes mértékben megkötött és száraz! Felhasználás előtt a TERRA EXTERIOR PAINT festéket keverőszárral alacsony fordulaton jól keverjük össze. Egy oldalon, egy töltésdátumú anyagot használjunk, vagy keverjük össze a szükséges mennyiséget egy nagyobb edényben. A felhordás történhet ecsettel, teddy hengerrel, vagy szórópisztollyal. Mindig az alapfelület strukturáltságának megfelelő szerszámot használjunk. Munkahézagot színhatár képzésnél szalagozással, vagy az élek mentén végezzünk. Egy falfelületet egy munkamenettel kell befejezni.

FONTOS TUDNIVALÓK:
A TERRA EXTERIOR PAINT festék párás, ködös, esős időben, illetve tűző napon nem használható. Felhordása és száradási ideje alatt a felületi és léghőmérséklet +5°C–+25 °C között legyen. A festéket a száradás, kötés ideje alatt csapadék nem érheti! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a száradást. Termékeinkhez színezőanyagot, vagy más egyéb anyagot (a feltüntetett víz mennyiségén kívül), házilag hozzáadni nem szabad! Felhordás előtt a színt ellenőrizzék, mert felhordás után színreklamációt nem áll módunkban elfogadni. Kérjük, hogy a homlokzatfestékkel ellátni kívánt felületeket gondosan mérjék fel, s a szükséges mennyiséget egy megrendelésben adják le, mert a pótrendelésből származó termék színhatásában eltérhet. A színkatalógusban lévő színek tájékoztató jellegűek, a különböző termékek (falfestékek, díszvakolatok) között színeltérés lehetséges. A strukturált alapfelület átfestése estén a felület textúrája megváltozik. Homlokzati hőszigetelő rendszerek átfestésére csak a 25-ös világossági érték (HBW) feletti színek alkalmazhatóak. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
MSZ EN 1062-1.

MŰSZAKI ALAPADATOK:

 • Anyagigény: 9–10 m²/l/réteg simított felületre.
 • 5–7 m²/l/réteg kőporos, durva felületre.
 • Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadottmennyiségtől, a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
 • Hígítás:
 • ~0,1 l csapvíz 1 l festékhez.
 • Felhordás eszközei: ecset, teddy henger, szórópisztoly.
 • Javasolt rétegszám: 2 réteg.
 • Zápor biztos szilárdulás: ~3 óra.
 • Átvonhatóság: ~3 óra.
 • Száradási idő: ~24 óra.
 • Hőmérséklet: +5°C – + 25°C között.
 • Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
 • Színválaszték: IMAGINE színkártya színeiben.
 • Színezhetőség: gyárilag előkeverve, IMAGINE színező rendszerrel
 • Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra
 • Tisztíthatóság: finom szőrű kefével és tiszta vízzel tisztítható. Kerülje mindenféle mosó- és tisztítószer használatát!
 • Tűzvédelmi besorolás: F.

KISZERELÉS:
15 l, 5 l, légmentesen záródó műanyag vödörben.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
Zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett
dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).

arak homlokzatfestekek terra exterior paint