Termekkep gr

TERMÉKNÉV: CARTON FIX, GIPSZKARTON RAGASZTÓ

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
Gyárilag előkevert fehér beltéri nagy szilárdságú gipszkarton ragasztó. Kötés- és tapadásjavító adalékokat tartalmaz, melynek következtében stabil rögzítést biztosít a gipszkarton táblák beépítéséhez.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Gipszkarton lapok simított alapvakolatokra, téglára, pórusbetonra, beton falakra történő rögzítéséhez. Belső térben, alacsony páratartalmú helyiségekben.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
Az alapfelület szilárd, por- és szennyeződésmentes, mozgás- és zsugorodásmentes, valamint teljes rétegvastagságában száraz legyen. A laza részeket, festékrétegeket, olaj, zsír és egyéb szennyeződéseket távolítsuk el a felületről. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a ragasztó nem alkalmazható.

ALAPOZÁS:
A felületet szükséges a termék felhordása előtt GROUND FIX univerzális mélyalapozóval kezelni a megfelelő tapadás elősegítésére. A GROUND FIX - UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ-ról részletes információt talál a termék adatlapján.

FELDOLGOZÁS MÓDJA:
A CARTON FIX gipszkarton ragasztót öntsük a szükséges vízmennyiséghez, keverjük alacsony fordulatszámon csomómentesre keverőgépbe fogott fúrószárral. Hagyjuk állni az anyagot 3–5 percig, majd még egyszer keverjük át. A ragasztót a gipszkarton lemezre pogácsázva a gipszkarton lemezgyártó irányelvei alapján hordjuk fel és helyezzük el a fogadófelületre. A bekevert anyagot javasolt kb. 60 perc alatt felhasználni.

FONTOS TUDNIVALÓK:
+5°C alatti felületi és léghőmérsékletnél a ragasztó nem használható. A ragasztó száradásáig a felületet nem érheti fagy és erős huzathatás. Termékeinkhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
ÉMI TÜV SÜD Kft. által kiadott 2008/2–00127 sz. V J. MSZ EN 13279-1.

MŰSZAKI ALAPADATOK:

 • Anyagigény: 4–5 kg/m2.
 • Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,
 • a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
 • Bekeverés:
 • ~8 l csapvíz 1 zsák/20 kg CARTON FIX ragasztóhoz.
 • Felhordás eszközei: rozsdamentes glettvas, szokásos festőszerszámok.
 • Bedolgozási idő: ~1 órán belül ajánlott felhasználni.
 • Teljes kötési idő: ~24 óra.
 • Tapadó szilárdság: ≥0,5 N/mm2.
 • Hőmérséklet: +5°C – + 25 °C között.
 • Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
 • Kültéri/beltéri: kizárólag beltéri felhasználásra
 • Tűzvédelmi besorolás: A1.

KISZERELÉS:
20 kg, papírzsákban.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
Zárt, fagymentes, száraz helyen, mindennemű nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).

arak gipszkarton ragaszto