Termekkep xflor2

TERMÉKNÉV: X-FLOOR 15-40 mm, ÖNTERÜLŐ ALJZATKIEGYENLÍTŐ BETON

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
Gyárilag előkevert, por alakú, cement és műgyantakötésű, flexibilis, szürke színű önterülő aljzatkiegyenlítő.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Kül- és beltéri stabil betonaljzatok, hőingadozásnak kitett felületek, padlófűtéses helyiségek aljzatbetonjának megbízható, repedésmentes kiegyenlítésére, ragasztott padlóburkolatok alá. 15–40 mm történő rétegvastagság kiegyenlítésére egy munkafázisban.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
Az aljzat szilárd, megfelelő teherbírású, erős, mozgás- és zsugorodásmentes, por-, olaj- és szennyeződésmentes legyen. Ragasztott meleg burkolatok (linóleum, szőnyegpadló, parketta) bontása után a fogadó felületről minden ragasztómaradványt el kell távolítani (csiszolás).

ALAPOZÁS:
A tiszta, száraz felületet a homogén, egyenletes nedvszívás érdekében minden esetben GROUND FIX univerzális mélyalapozóval kellősíteni kell, melyet az X-FLOOR 15–40 mm-ig önterülő hatású aljzatkiegyenlítő öntése előtt minimum 2–4 órával korábban szükséges felhordani. A GROUND FIX - UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ-ról részletes információt talál a termék adatlapján.

FELDOLGOZÁS MÓDJA:
53,5 l csapvízhez öntsünk 25 kg szárazanyagot. Mindig akkora keverőedényt alkalmazzunk, hogy 1 zsák aljzatkiegyenlítőt egyszerre be tudjunk keverni. A keverést lassú fordulatszámú, fúrógépbe erősített keverőszárral 4 percig végezzük. A csomómentesre kevert anyagot 3–5 percig pihentetjük, majd újra átkeverjük. A függőleges falak mentén, és az átmenő csővezetékek körül dilatációs szalagot kell elhelyezni. A dilatációs szalag legyen legalább 5 mm-es, padlófűtésnél min. 8 mm-es.

ÖNTÉSI TECHNOLÓGIA:
A megfelelő hígítású bekevert anyagot a már száraz alapra egyenletesen öntsük szét. A terülést glettvassal és/vagy keretes egyengető szerszámmal segíthetjük elő. Az öntést követően a légbuborék képződés elkerülésének érdekében a friss felületet tüskés hengerrel dolgozzuk át. Egy munkamenetben 15–40 mm vastag réteg önthető. Újabb réteg készítése csak az előző réteg száradása után történhet. A megfelelő vastagságot a falaktól távoli területeken szintezőlábakkal biztosíthatjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK:
A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a hőmérséklet +5°C –+25°C között legyen. A kiegyenlített felületet az öntés és száradás ideje alatt huzattól, fagytól, tűző naptól, csapadéktól védeni kell, illetve ezen időtartam alatt a padlófűtés sem üzemelhet! A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül más anyagot hozzáadni nem szabad! A burkolatot a kiegyenlítő réteg teljes száradása után szabad csak felragasztani. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
MSZ EN 13813:2003.

MŰSZAKI ALAPADATOK:

 • Anyagigény: ~2,0 kg/m2/mm. Minimum rétegvastagság 15 mm. Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alapfelülettől függően.
 • Bekeverés: 5,5 l csapvíz 1 zsák/25 kg szárazanyaghoz.
 • Felhordás eszközei: keverőedény, rozsdamentes glettvas, tüskés henger. 20 perc.
 • Rétegvastagság: 15–40 mm-ig/réteg.
 • Száradási idő: ~72 óra 20 mm rétegvastagságig.
 • Járható: ~24 óra után.
 • Burkolható: ~ 24 - 48 óra múlva, rétegvastagságtól függően.
 • Terhelhető: kb. 24 -36 óra múlva, rétegvastagságtól
 • függően.
 • Nyomószilárdság: ≥20 N/mm2.
 • Tapadószilárdság: 20 perc után ≥1,5 N/mm2.
 • Hajlítószilárdság: ≥5 N/mm2.
 • Hőmérséklet: +5°C – +25°C között.
 • Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
 • Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt.
 • Tűzvédelmi besorolás: A1.

KISZERELÉS:
25 kg, papírzsákban.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
Zárt, fagymentes helyen, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 1 évig (+5°C – +25°C között).

arak aljzatkiegyenlitok xfloor 15 40