Termekkep Fugenm

TERMÉKNÉV: FUGEN FLEX CG2, FLEXIBILIS FUGÁZÓANYAG

LEÍRÁS/ANYAGÖSSZETÉTEL:
Flexibilis, vízlepergető, különösen képlékeny, nagy kopásállóságú, nagy szilárdságú, színtartó, jól tűri a nagy hőingadozást, gombásodás gátló hatással. A fugázó anyag alacsony vízfelvételű, padlófűtés és falfűtés rendszerekre is ajánlott, könnyen tisztítható. 16 színben a FUGEN katalógus alapján.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Alkalmas padlófűtésekre helyezett hidegburkolatok és nagy igénybevételnek kitett felületek fugázásához bel- és kültérben. Csempe-, gránit-, márvány-, műkő-, gres-, kerámialapok fugahézagainak kitöltésére 2–7 mm-ig. Saválló fugázásra és dilatációs hézagok kitöltésére illetve nagy vízterhelésnek kitett helyeken (ipari környezetben, autómosókban, stb.) nem alkalmazható.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI:
A fugázást csak a ragasztóhabarcs teljes száradása után lehet megkezdeni. A fugázandó felületnek száraznak, por, olaj és zsírmentesnek kell lennie. A fugahézagokban nem lehet ragasztó, sem egyéb szennyezettség. Fal és padlófűtés esetén a rendszer nem üzemelhet a fugázás ideje alatt.

FELDOLGOZÁS MÓDJA:
A fugázó anyagot a szükséges mennyiségű vízzel keverőszárral folyamatos keverés mellett kell csomómentesre keverni. A bekevert anyagot 10–15 perc pihentetés után újra át kell keverni. Az elkészített anyagot gumis simítóval kell elkenni a felületen, a fugahálóra átlós irányban. A fugázó anyag kellő meghúzása után a burkolatot nedves szivaccsal le kell tisztítani, majd egy nedvszívó anyaggal szárazra törölni. A hézagolást megelőzően végezzen próbafugázást, különösen intenzív színek esetén (lapelszíneződés megakadályozása)!

FONTOS TUDNIVALÓK:
A bekevert anyagot 2 órán belül fel kell használni. A kifugázott burkolat korai és/vagy bő vízzel történő lemosása foltosodást és a fugázó színének kifakulását okozhatja (fugafátyol bedörzsölése). A keverővíz túladagolása repedést, foltosodást, kifehéredést, és a vízállóképesség csökkenését okozhatja. Egy felület (helyiség) fugázását azonos töltésdátumú, azonos vízmennyiséggel egyszerre bekevert anyaggal végezzük. A rétegvastagság, hőmérséklet és a páratartalom befolyásolja a száradási időt. Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. A termékhez a feltüntetett víz mennyiségén kívül színezőanyagot vagy egyéb más anyagot házilag hozzáadni nem szabad. A munkavégzés ideje és a száradási idő alatt a felület és a levegő hőmérséklete +5°C –+25 °C között kell, hogy legyen, s ez idő alatt csapadék sem érheti. A termék felhasználása szakértelmet igényel! Kérjük, hogy a tájékoztatóban leírtakat gondosan olvassák át, munkavégzés közben vegyék figyelembe, mert a gyártó csak a technológiai előírásoknak megfelelően, szakember által, az előírt jó minőségű felületre felhordott termékre vállal garanciát! Feltétlenül tartsák be az idevonatkozó szakmai előírásokat! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás, stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/TERMÉKSZABVÁNY:
MSZ EN 13888 szerint CG2.

MŰSZAKI ALAPADATOK:

 • Anyagigény: 0,3–0,8 kg/m2 a tervezett fugaszélességtől és lapmérettől függően.
 • Az anyagigény tájékoztató jellegű, kis mértékben eltérhet a megadott mennyiségtől,a munkavégzési technológiától és az alaptól függően.
 • Bekeverés: 6 l–8 l csapvíz szükséges 1 zsák/20 kg fugázó anyaghoz. 1,2-1,6 l csapvíz 1 vödör/4 kg fugázó anyaghoz.
 • Felhordás eszközei: gumis simító, fugamosó szivacs
 • Bedolgozási idő: max. 2 óra.
 • Száradási idő: ~24 óra.
 • Járható: ~24 óra.
 • Terhelhetőség: ~24 óra.
 • Tapadószilárdság: ≥0,5 N/mm2.
 • Kötés utáni hőállóság: –30°C – +70°C között
 • Hőmérséklet: +5°C – +25 °C között.
 • Páratartalom: a megadott értékek 42% relatív páratartalom mellett 20°C-on értendőek.
 • Fugaszélesség: 2–7 mm.
 • Szemcseméret: csomómentes szemcseméret: 0–1,3 mm.
 • Színválaszték: 16 színben a FUGEN katalógusból.
 • Kültéri/beltéri: kültéri és beltéri felhasználásra.
 • Tűzvédelmi besorolás: A1.

KISZERELÉS:
4 kg légmentesen záródó műanyag vödörben, 20 kg, papírzsákban.

TÁROLÁS/ELTARTHATÓSÁG:
Zárt, fagymentes helyen, nedvességtől, sugárzó hőtől, tűző naptól védve, bontatlan csomagolásban, a csomagoláson jelzett dátumtól 2 évig a 4 kg-os vödrös kiszerelés, 1 évig a 20 kg-os zsákos kiszerelés. (+5°C – +25°C között).

arak fugazo anyagok fugen flex cg2